Bài tập chia động từ tiếng anh lớp 8

Tenses xuất xắc còn được gọi là những thì vào giờ đồng hồ anh là ngữ pháp luôn có mặt trong những đề thi. Bài viết sau đây của quansulienminh.vn tổng vừa lòng các bài tập CHIA ĐỘNG TỪ của các thì đã được học. Trước không còn cùng quan sát lại bí quyết của tất cả 13 thì nhé!


*

Lý thuyết

PRESENT TENSES

Lúc Này đơn

Câu khẳng định: S + am/is/are + (not) + N/Adj S + V (s/es)Câu phủ định: S + do/does + not + V-bare (hễ tự nguyên ổn mẫu)Câu nghi vấn: Am/Is/Are + S + N/Adj? Wh + am/is/are + S + N/Adj?

Do/Does + S + V-bare? Wh + do/does + S + V-bare?

Bây Giờ tiếp diễn

Câu khẳng định: S + am/is/are + V-ingCâu tủ định: S + am/is/are + not + V-ingCâu nghi vấn: Am/Is/Are + S + V-ing?

Hiện tại hoàn thành

Câu khẳng định: S + have/has + V-ed/V3Câu che định: S + have/has + not + V-ed/V3 (have sầu not = haven’t has not = hasn’t)Câu nghi vấn: Have/Has + S+ V-ed/V3?

Lúc Này kết thúc tiếp diễn

Câu khẳng định: S + have/has + been + V-ingCâu bao phủ định: S + have/has + not + been + V-ingCâu nghi vấn: Have/Has + S + been + V-ing?

PAST TENSES

Quá khứ đơn

Câu khẳng định: S + was/were + N/Adj S + V-ed/V2Câu tủ định: S + was/were + not + N/Adj (was not = wasn’t, were not = weren’t)

S + did + not + V-bare (did not = didn’t)

Câu nghi vấn: Was/Were + S + N/Adj? Did + S + V-bare?

Quá khứ đọng tiếp diễn

Câu khẳng định: S + was/were + V-ingCâu đậy định: S + was/were + not + V-ingCâu nghi vấn: Was/Were + S + V-ing?

Quá khứ đọng hoàn thành

Câu khẳng định: S + had + V-ed/V3Câu đậy định: S + had + not + V-ed/V3 (had not = hadn’t)Câu nghi vấn: Had + S + V-ed/V3?

Quá khứ ngừng tiếp diễn

Câu khẳng định: S + had + been + V-ingCâu bao phủ định: S + had + not + been + V-ing (had not = hadn’t)Câu nghi vấn: Had + S + been + V-ing?

FUTURE TENSES

Tương lai đơn

Câu khẳng định: S + will + V-bareCâu che định: S + will + not + V-bare (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + V-bare?

Tương lai gần

Câu khẳng định: S + am/is/are + going to lớn + V-bareCâu che định: S + am/is/are + not + going lớn + V-bareCâu nghi vấn: Am/Is/Are + S + going lớn + V-bare? WH- + am/is/are + going to lớn + V-bare?

Tương lai tiếp diễn

Câu khẳng định: S + will + be + V-ingCâu tủ định: S + will + not + be + V-ing (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + be + V-ing?

Tương lai hoàn thành

Câu khẳng định: S + will + have + V-ed/V3Câu bao phủ định: S + will + not + have sầu + V-ed/V3 (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + have sầu + V-ed/V3?

Tương lai ngừng tiếp diễn

Câu khẳng định: S + will + have + been + V-ingCâu phủ định: S + will + not + have + been + V-ing (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + have sầu + been + V-ing?

Cách dùng của từng thì cụ thể mời các bạn xem lại các bài xích lý thuyết trước đây của quansulienminh.vn.quý khách hàng sẽ xem: Những bài tập chia đụng tự tiếng anh lớp 8 tài liệu ôn tập lớp 8 môn


*

Exercise

Thực hành 7 dạng bài tập phân tách hễ từ được công ty chúng tôi lưu ý dưới.

You watching: Bài tập chia động từ tiếng anh lớp 8

Exercise 1

Complete these sentences using one of these verbs. You can use some of them more than once.

GetChangeImproveIncrease
BecomeRiseFallLearn

1) The number of people without jobs…………….at the moment.

2) He is still ill but he……………better slowly.

3) These days food………………more & more expensive.

4) The world…………….Things never stay at the same.

5) The cost of living……………..nowadays.

6) George has gone lớn work in Spain. When he arrived, his Spanish wasn’t very good. But now, it…………..

7) The economic situation is already very bad and it………………worse.

8) The population of the world………………very fast.

9) Is your English……………better?

10) Silvia……………Chinese at the moment.

Exercise 2

Decide whether the verbs in these sentences are right or wrong. Correct those which are wrong

1) Look! Somebody is climbing up that tree over there.

2) Can you hear those people? What do they talk about?

3) Are you believe sầu in God?

4) Look! That man tries to lớn open the door of your car.

5) The moon goes round the earth.

6) I’m thinking it would be a good idea to lớn leave early.

7) The government is worried because the number of people without jobs is increasing.

8) I’m usually going khổng lồ work by car.

9) I don’t know your telephone number.

10) Please don’t make so much noise. I study.

11) Sue and Alan are married since July.

12) It is raining all day.

13) She has been ill for a long time.

14) Have sầu you always been living in this house?

15) How long has Jachồng been unemployed?

Exercise 3

Decide which size of the verb is correct in these sentences

1) I will go / am going khổng lồ a các buổi tiệc nhỏ tomorrow night. Would you like to come too?

2) According khổng lồ the weather forecast it will rain / is raining tomorrow.

3) I’m sure Tom will get / is getting the job. He has a lot of experience.

4) I can’t meet you this evening. A frikết thúc of mine will come / is coming to see me.

5) A: Have you decided where to go for your holidays yet?

B: Yes, we will go / are going to lớn Italy.

6) Don’t worry about the dog. It won’t hurt / isn’t hurting you.

7) Tom isn’t miễn phí on Saturday. He will work / is working.

8) I’m too tired to lớn walk home page. I think I wil get / am getting a taxi.

9) “Would you like tea or coffee?” “I will have sầu / am having coffe, please”.

10) We will go / are going khổng lồ the theatre this evening.

Exercise 4

Choose the correct answer

1) ………….I was entering the room, the telephone rang.

A. When B. For C. At the time D. An hour ago

2) It…………..just before the war when he received a letter size Britain.

A. had been B. has been C. was D. is

3) Students………….to each other when the director wanted them khổng lồ help hyên.

A. have sầu been talking B. are talking C. talk D. were talking

4) When he…………..a school boy, John caught a wounded falbé in the roof.

A. has been B. was C. has been D. is

5) Julie……….always………….her room untidy these days.

A. is – leaving B. – leaves C. was – leaving D. – left

6) We…………..your size at the moment, but we can order it for you.

A. don’t have B. aren’t having C. haven’t had D. didn’t have

7) I…………the garden but I couldn’t find the spade.

A. am digging B. was going khổng lồ dig C. will have sầu dug D. am going khổng lồ dig

8) Last year I………….camping with my friends for the last time.

A. was going B. have sầu gone C. have sầu been going D. went

9) Of course you can use my house in the country. But when you………….there next month, remember that it…………..for six months.

A. are getting / isn’t going lớn be cleaned B. will get / hasn’t been cleaned

C. get / will not have sầu been cleaned D. are going to lớn get / will not be cleaned

10) On seeing her brother unconscious, she immediately………….her and…………help.

A. was calling / was wanting B. called / wanted

C. calls / is wanting D. was calling / wanted

Exerise 5

Read a situation và write sentences that have the same meaning

1) We began playing football. After half an hour there was a terrible storm.

We………………..when………………….

2) The orchestra began playing at the concert. After about ten minutes a man in the audience suddenly began shouting.

The orchestra………………..when………………..

3) Tom is reading a book. He started two hours ago & he is on page 53.

He………………..for………………..

He………………………………so far.

4) Lindomain authority is from Australia. Now she is traveling round Europe. She began her tour 3 months ago.

She……………………for…………………

5) I had arranged to meet Tom in a restaurant. I arrived and began waiting. After trăng tròn minutes I realised that I had come to the wrong restaurant.

See more: Học Trên Mạng, Tạo Ra Số Lượng Lớn Súng Tự Chế Súng Hơi, Chế Súng Hơi

I…………………..when………………..

6) Jimmy is a tennis champion. He began playing tennis when he was 11 years old. Now he has just won the national championship for the fourth time.

He…………………..since………………..

He………………..…………four times.

7) Bill và Andy make films. They started making films together when they left college.

They……………………..since……………………….

They………………ten films since……………………..

8) Mr & Mrs Jerkins went to live in the south of France. Six months later, Mr Jerkins died.

They………………………when……………………….

9) Ken smoked. 30 years later, he finally gave sầu it up.

Ken…………………when…………………..

10) Jachồng is playing tennis. He started at 2 o’cloông chồng & he has just played tennis for the third time this weeek.

Jack………………since……………….

Jack…………………….three times this week.

Exercise 6

Make a sentence using future tenses

1) You want to borrow your friend’s bicycle this evening.

Will………………………………?

2) You want your frikết thúc lớn give Tom a message this afternoon.

Will………………………………?

3) Tom and Ann are going khổng lồ the cinema. The film begins at 7.30 and it is already 7.đôi mươi. It will take them 20 minutes khổng lồ get there.

When they get there,………………………

4) You want to use your frined’s computer tomorrow morning.

Wil…………………………………….?

5) Your friend is going shopping. You want hyên / her lớn buy some food for you at the supermarket.

Will…………………………………..?

6) Jim always goes khổng lồ bed at 11 o’cloông chồng. Tom is going to lớn visit hlặng at 11.30 this evening.

When Tom arrives,…………………………..

7) Tom is on holiday. He has very liitle money & he is spending too much too quickly.

Before the kết thúc of his holiday,…………………….

8) I’ve won a lot of money

What………………you……………….? (do)

9) Tom has just bought a painting.

Where…………..he…………..? (hang)

10) Chuông chồng came lớn Thành Phố New York from the UK nearly 2 years ago. Next Monday it will be exactly 2 years since he arrived.

Next Monday…………………………

Exercise 7

Choose the correct answer

1) When the phone rang, she………….

A. was cooking B. is going to cook C. has cooked

2) I……………you with your homework as soon as I…………..writing these reports.

A. am helping / have finished B. will help / have finished C. help / am going to finish

3) After they…………..the books, they……………….their journey.

A. delivered / were starting B. delivered / started C. were delivering / were starting

4) He…………his family when he…………..a school boy.

A. supported / is B. supported / was being C. supported / was

5) After struggling for weeks I………the job I…………và now I’m happy with it.

A. got / wanted B. got / have been wanting C. was getting / wanted

6) My plane………….at 5 pm on Monday. I don’t need to lớn gọi a taxi, my friend………..me lớn the airport.

A. is leaving / will take B. will leave / takes C. leaves / is going to lớn take

7) Newspaper say the minister……………someone suitable for the task he………….khổng lồ get hold of.

A. will appoint / wants B. is going lớn appoint / will want C. appoints / wants

8) We……………our work in the gargare by the she…………….from the market.

A. will have finished / arrives B. finished / has arrived C. have sầu finished / arrived

9) Some years ago people…………living in the thành phố centers but now they…………..khổng lồ live in the suburbs.

A. had preferred / prefer B. preferred / prefer C. have sầu preferred / prefer

10) I…………..the hours I spent in the dorm with people who thought they were much clever than I was.

A. remembered B. will remember C. remember

Những bài tập về although in spite of despite

Answer

Exercise 1:

1) is rising / is falling / is increasing 2) is getting 3) is getting / is becoming

4) is changing 5) is rising / is increasing 6) is improving

7) is getting / is becoming 8) is rising 9) getting 10) is learning

Exercise 2:

1) right 2) are they talking 3) Do you believe 4) is trying 5) right

6) I think 7) right 8) I usually go 9) right 10) am studying

11) have been married 12) has been living 13) right 14) have sầu you always lived 15) right

Exercise 3:

1) am going 2) will rain 3) will get 4) is coming 5) are going

6) won’t hurt 7) is working 8) will get 9) will have 10) are going

Exercise 4:

1) A 2) C 3) D 4) B 5) A

6) A 7) B 8) D 9) C 10) B

Exercise 5:

1) We had been playing for half & hour when there was a terrible storm.

2) The orchestra had been playing for about ten minutes when a man in the audience suddenly began shouting.

3) He has been reading for 2 hours. / He has read 53 pages so far.

4) She has been traveling round Europe for three months. / She has visited six countries so far.

5) I had been waiting for 20 minutes when I realised that I had come to the wrong restaurant.

6) He has been playing tennis since he was 11. / He has won the national championship four times.

7) They have sầu been making films since they left college. / They have sầu made ten films since they left college.

8) Txuất xắc have been living in the south of France for six months when Mr Jerkins died.

9) Ken had been smoking for 30 years when he finally give it up.

10) Jachồng has been playing tennis since 2 o’clochồng. He has played tennis three times this week.

Exercise 6:

1) Will you be using your bicycle this evening?

2) Will you be seeing Tom this afternoon?

3) the film will have sầu already started.

4) Will you be using your computer tomorrow morning?

5) Will you be passing the supermarket when you’re in town?

6) Jim will have gone to lớn bed.

7) he will have spent all his money.

See more: Cách Chụp Ảnh Màn Hình Note 3 Mà Không C, Một Số Thủ Thuật Độc Đáo Trên Galaxy Note 3

8) What are you going khổng lồ vày with it?

9) Where is he going to lớn hang it?

Exercise 7:

1) A 2) B 3) B 4) C 5) A

6) C 7) A 8) A 9) B 10) C

Với những bài tập chia rượu cồn từ để giúp học sinh làm cho quen thuộc cùng với các bài tập về các thì tiếng anh. Các thì này xuất hiện nhiều trong số bài xích soát sổ bên trên lớp.